Szczegóły wydarzenia
Kurs ma charakter zajęć teoretyczno-praktycznych. Część teoretyczną obejmują wykłady. Część praktyczna to praca z psami i kotami, ocena ich stanu odżywienia, utrzymania, zdrowia.
Informacje ogólne:
- Kurs obejmuje 180 godzin.
- Kurs prowadzony przez doświadczoną kadrę według autorskiego programu.
- Zajęcia odbywają się w trybie zaocznym (sobota-niedziela).
Warunkiem uczestnictwa w kursie jest:
- posiadanie tytułu zawodowego – technika weterynarii, lekarza weterynarii lub statusu ucznia/studenta/uczestnika kursu technika weterynarii.
mgr Agnieszka Cholewiak-Góralczyk
Konsultant dietetyczny w lecznicy SpecVet w Warszawie. Konsultuje najtrudniejsze przypadki dietetyczne z całej Polski. Założycielka Fundacji Surowe Kotki i Psy promującej zdrowe żywienie psów i kotów. Technik weterynarii i behawiorysta COAPE. Autorka dziesiątek artykułów - zarówno dla opiekunów zwierząt jak i dla specjalistów. Jest autorką trzech książek o żywieniu zwierząt: „Nie dla psa (i kota) kiełbasa, czyli jak zdrowo karmić swojego zwierzaka”, „Psie Smaki. O zbilansowanej diecie dla psów”, „Kocie smaki. O zbilansowanej diecie dla kotów”. Jest członkiem The European Society of Veterinary and Comparative Nutrition (ESVCN).
mgr Katarzyna Towalewska
Konsultant dietetyczny w lecznicy SpecVet w Warszawie. Specjalizuje się w dietetyce kotów, zarówno zdrowych jak i chorych. Pracuje z pacjentami na karmach komercyjnych oraz z tymi na dietach przygotowywanych samodzielnie w domu. Prowadzi edukacyjny profil na Facebooku „Kot Czarek - o dietetyce w teorii i praktyce”. Działa w Fundacji Surowe Kotki i Psy propagując zdrowe żywienie psów i kotów wśród opiekunów zwierząt. Jest członkiem The European Society of Veterinary and Comparative Nutrition (ESVCN).
- Organizator: Dietetyk psów i kotów - kurs specjalistyczny