Algorytmy postępowania z pacjentem gastroenterologicznym. Żywienie.
Poprowadzą:
- mgr Agnieszka Cholewiak- Góralczyk- dietetyk, technik weterynarii, behawiorysta COAPE
Dietetyka psów i kotów, układanie planów żywieniowych dla zwierząt, konsultacje w Przychodni SpecVet w Warszawie, autorka strony surowekotki.pl oraz książki „Nie dla psa ( i kota) kiełbasa”
- lek. wet. Hanna Bobka- lekarz weterynarii, specjalista chorób psów i kotów, behawiorysta COAPE
Pani Doktor na co dzień konsultuje przypadki gastroenterologiczne w Przychodni Weterynaryjnej NASZA Hanna Bobka
Miejsce, data: Kielce, Hotel Pod Złotą Różą, 15.01.2022
1/ Dzięki udziałowi w szkoleniu :
- zwrócisz uwagę na to jak ważną częścią pracy lekarza weterynarii jest wiedza dot. żywienia przede wszystkim u pacjentów z problemami gastroenterologicznymi
- zbudujesz swój autorytet w oczach właścicieli pupili merytorycznie doradzając- pytania dotyczące żywienia są statystycznie najczęstsze a odpowiedzi na nie wpływają na wybór lekarza prowadzącego pacjenta!
- zgłębisz swoją wiedzę internistyczną – prowadzenie pacjenta otyłego, gubiącego masę, niejadka
- nauczysz się pracować zgodnie z planem- nie pomijając kolejnych kroków
- zobaczysz jak przez lata zmieniło się podejście do leczenia schorzeń p. pokarmowego i jak ważne są badania dodatkowe
- będziesz kontynuował swoją przygodę z gastroenterologią na najwyższym poziomie
- będziemy pracować samodzielnie obliczając m.in. odpowiednią kaloryczność pokarmu, ilość suplementów- potrzebny będzie kalkulator
2/ JAK WYGLĄDA KURS
- kameralna grupa uczestników
- wykłady w hotelu butikowym o wysokim standardzie
- możliwość zadawania pytań i dyskusji z prowadzącymi
- zestawienie współpracy gastroenterologa oraz dietetyka
3/ ORIENTACYJNY PROGRAM KURSU ZALEŻNY OD INTERAKCJI UCZESTNIKÓW Z PROWADZĄCYMI
9.00 - 10.00 Zapotrzebowanie kaloryczne psa i kota, BCS- jak szybko ocenić podczas wizyty- część praktyczna z kalkulatorem- tech. wet. Agnieszka Cholewiak- Góralczyk
10.00 - 10.15 Przerwa kawowa
10.15 - 11.45 Mój pacjent chudnie- algorytm postępowania diagnostycznego, wspomaganie apetytu, zachęcanie do nowego pokarmu- dr Hanna Bobka
11.45 - 12.15 Przerwa kawowa, dyskusja
12.15 - 14.15 Prawidłowe zasady żywienia i suplementacji w wybranych jednostkach chorobowych u psów i kotów: choroby trzustki, zapalenie wątroby i dróg żółciowych, cukrzyca, nieswoiste zapalenie jelit - tech. wet. Agnieszka Cholewiak- Góralczyk
14.15 - 15.15 Przerwa obiadowa
15.15 - 16.15 Dlaczego mój pacjent jest otyły- holistyczne podejście do problemu, prawidłowe odchudzanie- dr Hanna Bobka
16.15 - 16.30 Przerwa kawowa
16.30 - 18.00 Przypadki kliniczne - wspólne prowadzenie pacjenta przez gastroenterologa i dietetyka, dyskusja- dr Hanna Bobka, tech. wet. Agnieszka Cholewiak- Góralczyk
4/ OFERTA CENOWA
1350 zł brutto
-w cenie szkolenia zawarte są : przerwa obiadowa , przerwy kawowe ciągłe, materiały szkoleniowe drukowane w kolorze oraz certyfikaty z punktami edukacyjnymi
-gwarancją rezerwacji miejsca jest wpłata całej kwoty lub pierwszej raty w ciągu 7 dni od zapisu- dostaniecie Państwo maila zwrotnego z danymi do przelewu po rejestracji.
O uczestnictwie decyduje kolejność wpłat.
Istnieje możliwość płatności w dwóch ratach (I rata - 350 zł, II rata - 1000 zł do zapłaty w terminie do 14 dni przed szkoleniem)
Zastrzegamy sobie możliwość odwołania/ przesunięcia szkolenia w przypadku nieosiągnięcia minimalnej liczby uczestników lub w przypadku obostrzeń.
Lokalizacja
Hotel Pod Złotą Różą, Kielce, PolskaJak Dojechać
Nie można znaleźć trasy!
Szczegóły Lokalizacji
Plac Moniuszki 7
lek. wet. Hanna Bobka
lek. wet. Hanna Bobka- lekarz weterynarii, specjalista chorób psów i kotów, behawiorysta COAPE Pani Doktor na co dzień konsultuje przypadki gastroenterologiczne w Przychodni Weterynaryjnej NASZA Hanna Bobka
tech. wet. Agnieszka Cholewiak- Góralczyk
dietetyk, technik weterynarii, behawiorysta COAPE Dietetyka psów i kotów, układanie planów żywieniowych dla zwierząt, konsultacje w Przychodni SpecVet w Warszawie, autorka strony surowekotki.pl oraz książki „Nie dla psa ( i kota) kiełbasa”
- Organizator: Algorytmy postępowania z pacjentem gastroenterologicznym. ŻywienieMed-consulting to młoda, skoncentrowana na potrzebie rozwoju firma. Stworzona została dla osób, które chcą podnosić swoje kwalifikacje, świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Organizujemy szkolenia, konferencje, warsztaty weterynaryjne.